Ford sponsorluğunda, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Beko, Michelin’in katkılarıyla perde açan oyunun yönetmeni Nedim Saban ise, geçtiğimiz günlerde TBMM ‘de oluşturulan Down Sendromu, Otizm ve diğer gelişim bozukluklarına ilişkin araştırma komisyonunda, sanat yoluyla otizm farkındalığı yaratılması konusunda görüşlerini paylaşmış ve bu konuda yeni adımların atılması konusunda öncülük etmişti. Saban, TBMM’den uzun süredir davet alan ilk sanatçılardan biri olmuştu.
Sanatın iyileştirici gücünü “Süper İyi Günler” oyunu ile duyumsatan Tiyatrokare, oyunun galasını 12 Kasım 20.30’da CRR’de gerçekleştirecek. O gece perde Tohum Otizm Vakfı yararına açılarak, tüm gelir Tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacak. Oyunun 16/17 Kasım Ankara turnesinin ilk gecesi İlgi Otizm Derneği, 18 Kasım Konya turnesi ise Sobe Vakfı için perde açacak.
Oyunun yönetmeni ve çevirmeni Nedim Saban: Broadway sahnelerinde büyük beğeni toplayan “Süper İyi Günler”, sergilendiği günden beri Tiyatrokare’ye sekiz farklı ödül kazandırdı. Kullandığı teknolojiyle seyirciye yepyeni bir seyir deneyimi kazandırıyor. Christopher’ın hayatı ise çok gizemli, ilginç ve yer yer çok eğlenceli. Mutlaka keşfedilmesi gerekiyor. Bu özel projenin hem tiyatromuza yenilik getirmesi, hem de iyilik peşinde koşarak tüm yurtta perde açması bizi çok mutlu ediyor. Tüm gençler ve özellikle onların aileleri izlemeli” dedi.
OYUN BİLGİSİ:
2019 yılının ilk ayında sahnelenen ve kısa bir süre içinde aldığı 8 ödül ile ses getiren “SÜPER İYİ GÜNLER” oyunu, 17 Yaşındaki asperger sendromlu Christopher Boone’un sıradışı yaşamını anlatıyor. Otizmin farklı bir alanı olan asperger sendromlu Christopher Boone, 7507’ye kadar asal sayıların tümünü ezbere bilen bir matematik dehası, fakat insanları çözmek,
anlamak konusunda zorlanan biridir. İngiliz yazar Mark Haddon’un 32 dile çevrilmiş romanı, Simon Stephens tarafından sahneye aktarıldı ve Londra ile Broadway’de büyük ilgi gördü. Oyunu Londra’da izleme fırsatı bulan Nedim Saban, oyunu Türkiye’ye de sahnelemek için iki yıl çalıştı. Oyuna yenilikçi rejisi ve özenli Türkçe çevirisiyle, Tiyatrokare’nin repertuarına kattı. Ford ana sponsorluğunda gerçekleşen “Süper İyi Günler” oyunu, koreografinin teknoloji ile harmanlanması ve üç boyutlu animasyonlar eşliğinde, tamamı 80 metrekare LED ekranlardan oluşan özel dekoru ile izleyicilere eşsiz bir deneyim yaşatıyor.
Oyunun Tufan Dağtekin tarafından gerçekleştirilen görsel tasarımı ve animasyonları, Kerem Çetinel tarafından tasarlanan dekor ve ışığı, dünya sahneleriyle yarışıyor. Son Feci Bisiklet’in müzikleri bestelediği SÜPER İYİ GÜNLER’in koreografisi Orçun Okurgan’a ait. Oyunda Emir Özden’in yanısıra, Korel Cezayirli, Didem İnselel, Ayça Erturan, Cem Arslan, Onur Kırat, İbrahim Can Sayan, Şebnem Şeviktürk, Beste Koçak, Sevcan Başaydın, Uğur Can Arıkan rol alıyor. Suna Keskin ise büyük bir sürpriz yaparak oyunun ikinci yılına 17 yaşındaki Christopher’ın 75 yaşındaki en yakın arkadaşı olarak katılıyor.
OYUN, 16, 17 Kasım Ankara Şinasi Sahnesi’nin ardından, 23 Kasım Trump Kültür Merkezinde, 18 Kasım’da Konya Selçuklu Kültür Merkezi, 1 Aralık’ta Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi, 8 Aralık Kayseri Kadir Has Kültür Merkezi, 9 Aralık Adana, 10 Aralık İskenderun Simla Koleji’nde 14-15 Aralık da ise Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek.
“SÜPER İYİ GÜNLER” OYUNU ALDIĞI ÖDÜLLER :
Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri 2019 - "Üstün Akmen Genç Oyuncu Ödülü"
Türkan Kahramankaptan Özel Ödülleri 2019 -"Yılın En Başarılı Genç Erkek Oyuncusu"
Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2019- "Yılın Prodüksiyonu"
Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2019- "Yılın Umut Veren Erkek Oyuncusu"
Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri 2019 "Jüri Özel Ödülü"
Best of Awards 2019 -‘’Tiyatro Sanatına Yenilik Katan Tiyatro Yöneticisi ‘’
21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı 2019-‘’Yılın Sosyal Sorumlulukta Fark Yaratan Tiyatro Sanatçısı Ödülü‘’
İstanbul Kent Üniversitesi Öğrencileri Ödülü 2019- ‘’Yılın En İyİ Oyunu ‘