15 Nisan 2023 - Cumartesi
Güneşten Korunmanın Yolları
- Koruyucu ürünleri güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce sürelim. - Ter ve su teması ile birlikte deriden atılan koruyucunuzu belirli aralılara yenileyelim.
Yazar - Nermin Negiz
Okuma Süresi: 5 dk.
Nermin Negiz
info@aktuelgazete.com - 2126647132Bu ayki yazımızda sizlere güneşten korunmanın yollarını,zararlarını ve önemini hatırlatacağım.
Yazın gelmesini heyecanla bekledik ve deniz havuz sezonunda sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak için mutlaka dikkate almamız gereken
önemli etkenlerden birisi olan güneş hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte, ciltte oluşabilecek lekelere karşı tedbir alınması gerekir. Özellikle cildimize uygun koruyucular seçmeliyiz.Genel olarak gözlemlenen kadınlarda yanaklar, burun, alın ve dudak üzerinde kahverengi geniş lekeler (melazma) daha çok buğday ve esmer tenlilerde 30’lu yaşlardan sonra görülmektedir.Son araştırmalarda ise troid sorunu olan kadınlarda melazmanın daha sık görüldüğü saptanmıştır. Açık tenli kişilerde güneşin deride yıllar içinde yarattığı etkiyle ortaya çıkan ve lentigo olarak adlandırılan “yaşlılık” lekeleri ise daha geç yaşlarda ortaya çıkar.Güneş koruyucularımızı günlük hayatımızda sadece yüzümüze değil dekolte ve el üstlerine de kullanmalıyız. Leke oluşumu ve tedavilerinde kullandığınız ilaçları dermatoloğunuza belirtmeniz de fayda var. Leke tedavi işlemlerini ciltteki probleme bağlı olarak en uygun olan zaman Eylül ayı sonrasıdır.
- Koruyucu ürünleri güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce sürelim.
- Ter ve su teması ile birlikte deriden atılan koruyucunuzu belirli aralılara yenileyelim.
- Güneşin dik açıyla geldiği 11.00-16.00 saatlerinde mümkün olduğunca dikkat edelim.
- Şapka ve gözlük kullanabiliriz.
Bir sonraki yazımız da görüşmek üzere sevgiler….
NERMİN NEGİZ
Güzellik ve Estetik koçu
(Uzman Estetisyen)
[16:44, 15.04.2023] nermin negiz : Ağustos 2022
[16:45, 15.04.2023] nermin negiz : Hoşgeldin Eylül….
Bir yaz mevsimini daha geride bırakırken Eylül yazımızda sizler için seçtiğim konumuz hepimize iyi gelecek olan Meridyen terapisini yazdım. Keyifli okumalar efendim….
MERİDYEN TERAPİ
Meridyen Terapisi, Geleneksel Çin Tıbbı’nda binlerce yıldır bilinen insan bedeninde enerji akışının tıkandığı ve dengenin yitirildiği durumlarda özel bir cihaz ve gümüş eldivenler kullanılarak tedavi amaçlı uygulanan bir masaj tekniğidir.
Bedenimize enerji taşıyan tüm kanallara meridyen denir. Meridyenlerin dengeli olması hem zihinsel fiziksel ve ruhsal sağlığın anahtarıdır.
Duyguları aşırı deneyimlemek, geçmişte yaşanan tramvalar, duygusal açlıklar, bereberinde yanlış beslenme, bunlara haraketsizlik de eklenince kanallar tıkanır ve rahatsızlıklar başlar.
Meridyenlerin en önemli görevi , yaşam enerjimizi dengelemesidir. İnsanın iç enerjisi ile dış dünyanın etkileşiminin sağlamasıdır. Meridyenler üzerindeki etkilerin güçlü olduğu belli akapunktur noktaları vardır.Bu noktalar enerji akışını kontrol eder .Enerji bir bölgede aşırı artar veya yetersiz olursa sigorta atar veya kitlenir yani ana merkezlerden biri tıkanık olursa ona bağlı olan meridyenler bu tıkanıklıktan etkilenir ve bu durumda vücutta dengesizlik başlar. Bu durum düzeltilmez ise zaman içinde bağlantılı olduğu organlar, dokular yenilenmek için ihtiyacı olan yaşam enerjisine sahip olamadıkalrından hastalıklar başlar.
Meridyen terapi ile bu kanallar açılarak vücudun ihtiyacı olan enerjiyi kendi kendini iyileştirme gücünü aktive eder.
1 seans terapi 10 seans klasik masaja eşdeğerdir.
Ortalama Meridyen terapi seans sayısı 10 seanstır.
Meridyen terapinin faydaları
Meridyen Terapisi Faydaları
• Kanın temizlenmesi ve toksinlerin atılması,
• Kan dolaşımının ve metabolizmanın düzenlenmesi,
• Kasların ve kemiklerin güçlendirilmesi,
• Vücut postürünün iyileştirilmesi,
• Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi,
• Mide ve bağırsakların sağlıklı çalışması,
• Vücut ağrılarının azaltılması,
Boyun ve bel fıtığı başta olmak üzere her türlü ağrı tedavisinde,
Kas romatizmalarında,
Yumuşak doku romatizmaları,
Cilt problemleri,
Uyku problemleri,
Yorgunluk sendromları,
Huzursuz bacak sendromları
Lenfatik drenaj
Yorumlar (0)
Tüm Yazıları